среда, 27 апреля 2016 г.

Мертві бджоли не гудуть 2





Ніяким чином все, що буде прописано нижче, не має бути узагальнено кимось як якесь повчання або нарікання.

На жаль, всі ми «одним миром помазані» і це не риторичне зауваження, а повноцінний і не лицемірний висновок всієї історії людства та її перебігу. Якщо трохи заглибитись у новітню історію, то з часів Мордехея з Левітів, відомого більш за прізвиськом Карл Маркс, людству прискіпливо «хтось» почав нав’язувати ідею боротьби з гріхами пихи та стяжання в революційний, насильницький та інший «дієвий» способи. А гроші із розряду еквіваленту та міри праці перетворили в ціль та засіб існування людини. По суті пестуючи наші лінощі та «безтурботність». Є гроші – ти на коні. Нема – в лайні. А чому і як, вже замислюватися нікому і на думку не спадає.

Хоча, ще зовсім недалекий той час, коли покоління, що пережили ті самі революції та голодомори, такої довіри до цього універсального платіжного засобу не мали. А довіряли лишень тому, що у коморі, на льосі або в хліві.

Ще завсім «вчора» у мене вже «досвідченого марксиста» викликала подив якась, як мені вважалося, «нелюдська» звитяга преддешного покоління до «землі» і праці на неї. «Нащо ростити ту картоплю, як вона коштує копійки?!!» – спадало мені на думку. Та й якщо підрахувати тільки прямі витрати на вирощування, збір, зберігання, «кріпацьку», ніким «не відшкодовану» працю, транспорт... То що ж складається?!! Знали, це все, що мною заобліковано вище, наші батьки, діди, прадіди – знали. Кому ж як не їм, як зараз кажуть – трудоголікам, не знати? Але ж все одно – коли в коморі повно, то й на душі спокій.

Хто з нашого, навіть, покоління, не кажучи за прийдешнє, за наявності лопати, землі та посівного матеріалу, я вже не кажу за ту їжу, що бекає та мекає, зможе прогодувати хоч себе самого, сім’ю чи ще що? Ні. Довіра до грошей уже переросла у повну залежність. Де і що береться – не суттєво. Будуть гроші – купимо.

І от на цьому тлі та на гаслах, що лунають з усіх боків: заробляйте, заробляйте і ще раз заробляйте!!! Ми підходимо до боротьби з нею – з КОРУПЦІЄЮ???! Це ж повна нісенітниця, коли чиновникам, право і лівоохоронцям, держдіячам, лікарям і іншим хочуть понадівати такий собі нацюцюрник на морду, щоб «менше їли». Залякати всіх страхом, навести на них «правильних» лівоохоронців і таке інше.

Як вже бувший «марксист» скажу – «Ні!!!». Ви вже звільнили того джина і назад він вже аж ніяк не зголоситься лізти у ту бутиль. Сказавши «А», треба вже говорити і "Бє" та кріпко обмірковувати те, як тепер у «не корупційний» спосіб дати всім «бюджетникам», можливість не тільки заробити, а ще й приробити у корисний для держави спосіб, тих самих «всеомріяних» і «незамінних» грошей своєю працею та розумом.

«Не закрывай рта волу молотящему», - молвлено у Писанні. До цього треба прислухатися вперед, аніж зводити новий гармидер. Батіг він потрібен. А як же! Та тільки, якщо коняку залишити без прокорму, то вона нікуди й не поїде! Не поїде і все!!!

Так що, в котре вже закликаю можновладців і тих, хто цим владцям ноти пише, - схаменіться, поміркуйте. Не «боріться з гріхом». Це не ваша справа. Змініть для початку схему и систему оплати праці. Створіть умови, коли кожен робітник, службовець та інший самостійно буде вирішувати дилему – зможе чи не зможе він утримувати себе, сім’ю та ін., займаючи ту чи іншу посаду чи місце. Чи не «збанкрутіють» його фінанси через штрафи та виплати недоїмок за погано виконане робоче завдання. Коли весь ліс поріс чагарником, то треба займатися не тільки порубкою, а й селекцією того, що подає ознаки життя.

І пам’ятайте – тільки мертві бджоли не гудуть!

А гроші... Грошей багато. Дуже багато. І про це добре відомо тим, хто їх (ці гроші) імітують.

«Надайте мені можливість друкувати гроші, і яка тоді різниця хто президент!» Sapientis Satis

P.S. Трохи арифметики.

Якщо запровадити Єдиний Соціальний Податок на все працездатне населення України (до 20 млн. громадян), наприклад, у 400 грн. на місяць, то за один рік можна зібрати

400 х 20000000 х 12 = 96000000000 грн.

При цьому всім громадянам, які сплачують цей податок, будуть гарантовані безоплатні:

1) швидка, невідкладна і частково спеціалізована медична допомога;

2) соціальне пенсійне забезпечення по закінченню необхідного страхового стажу;

3) інші державні послуги, що надаються безоплатно, тощо.

Комментариев нет:

Отправить комментарий